8 Ekim 2013 Salı

INSTAGRAM FOTOĞRAFLARIMIZ MAGNET OLSUN!

Tutkulu bir instagram kullanıcısı olduğumu blogumu takip edenler zaten biliyordur. Her hafta pazartesi günü yayınladığım Instagram günlüğü yazılarıma buradan ulaşabilir, beni Instagram üzerinden de takip etmek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.
Evet, şimdi gelelim postun asıl önemli kısmına. Instagramdaki fotoğraflarımı buzdolabımdaki magnet koleksiyonuma eklemeyi her zaman çok istemiştim. Bugün internette gezinirken yeni bir yöntem keşfettim ve sizinle de paylaşmak istedim. Öncelikle malzeme listesi:
* Tabiki de bir Instagram hesabı :)
* Photoshop veya bilgisayarınızda yüklü bir görüntü işleme programı (İnternette bir sürü ücretsiz program da var)
* Makas 
* Mıknatıs Bandı
Malzemeler böyle, yapımı ise oldukça kolay. Öncelikle magnet haline dönüştürmek istediğiniz fotoğrafları bilgisayarınıza yükleyin. Photoshop veya benzeri bir programda 15x10 cm boyutunda ve 300 dpi çözünürlükte bir belge oluşturun. Fotoğraflarınızdan biri Photoshop da açıp açtığınız belgeye uygun olacak şekilde boyutlandırın. Seçtiğiniz diğer fotoğrafları da aynı boyuta getirip ekleyin ve fotoğraf kağıdına çıktı alın. Eğer evde printerınız yoksa yada fotoğraf kağıdınız yoksa en yakın fotoğrafçıdan da böyle bir talepte bulunabilirsiniz. Aldığınız fotoğraf çıktısını her fotoğraf ayrı olacak şekilde kesin ve arkasına mıknatıs bandından yapıştırın.
Magnetiniz hazır bile, artık buzdolabınızı süsleyebilir :)


*Design Sponge

2 yorum:

  1. Çok güzel bir fikir:) Magnet bantlarını nereden alabiliriz peki?

    YanıtlaSil
  2. Büyük kırtasiye yada hobi marketlerde bulunuyor. Sanki çok zor bulunan bir şeymiş gibi geliyor kulağa değil mi :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemli. Teşekkürler