26 Ağustos 2013 Pazartesi

I LOVE INSTAGRAM I HATE MONDAYS *4*

Bu yazının başlığını değiştirmiyorum keslnilikle. Çünkü bu hafta Cuma günü 30 AĞustos Zafer Bayramı da olsa, bu hafta sadece 4 gün çalışacak da olsam evet, Pazartesi günlerinden nefret ediyorum. Bence kesinlikle pazar gibi güzel bir günün ardına yakışmıyor :) Neyse gelelim bu Pazartesi gününün instagram fotoğrafına...
Bu tatlı şirin, bol kalpli, sevgi dolu ayakkabılar bir RenkliTomslar eseri. Gerçekten görür görmez bayıldım ayakkabılara. İsteğe özel desen, tasarım ve isim de çalışan Renkli Tomslar'dan daha çok ayakkabılar alacağım gibi görünüyor. Eğer siz de bu cici ayakkabılar ve daha bir çoğuna sahip olmak isterseniz Renkli Tomslar'ı buradan takip edebilir yada renklitomslar@gmail.com adresine mail atabilirsiniz. Beni takip etmek için ise buraya lütfen :)

22 Ağustos 2013 Perşembe

SPOR YAPIYORUZ! KALÇA HAREKETLERİ

Merhabalar. İlk spor yapıyoruz yazımızdan sonra istek bu yönde olduğu için bugün kalça eriten hareketleri ekleyeceğim. Daha az yazı daha çok spor mantığıyla hemen hareketlere geçiyorum :)
Kalça hareketleri de böyle. Söylememe gerek var mı bilmiyorum ama her spor gibi bu hareketleri de fiziksel rahatsızlıkları olanlar doktorlarına danışmadan yapmasınlar lütfen. Tecrübeyle sabittir ki özellikle Squat kalça için oldukça etkili. Yapanların yada faydasını görenlerin mesajlarını bekliyorum :) Yarın hangi bölge için hareketleri yayınlayalım? İstek ve önerisi olan? :)

21 Ağustos 2013 Çarşamba

SPOR YAPIYORUZ! KARIN HAREKETLERİ

Evet dünkü yazımda bahsettiğim gibi Feel Free firmasının Iphone uygulamasının açıklamalı yazı dizisi başlıyor. İlk olarak Türk kadınının, özellikle doğumdan sonra, baş belası olan göbek sorununa çözüm olacak karın hareketlerinin olduğu uygulamadan başlamak istedim. Uygulamanın giriş sayfası şöyle:
Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi karın kaslarını harekete geçiren hareketlerin listesi açılış sayfasında mevcut. Her harekete tıkladığınızda ayrı ayrı olarak hareket ve evreleri gösteriliyor. İngilizce bilenler için resimlerin üst kısmında harekete dair açıklamalar da mevcut. O da şöyle:
Karın egzersizleri için kullanabileceğiniz bu uygulamada 21 farklı hareket gösterilmiş. Dilerseniz ITunes'dan siz de indirebilirsiniz. Iphone kullanmayanlar çoğunlukta ve merak ediyorlarsa da isteğe göre her hareketi yukarıdaki gibi snapshotlarla anlatabilirim :) Bir yerden başlamak lazım bugün karın egzersizleriyle başlayalım öyleyse. Herkese bol motivasyonlu ve bol sporlu bir gün diliyorum :)

20 Ağustos 2013 Salı

DAHA FAZLA ERTELEME!

Başlıktan da anlayacağınız üzere bu bir "Daha fazla erteleme" yazısı. Hayatım boyunca belki de en çok ertelediğim şey spor. Çevreme baktığımda da aynı şeyi görüyorum. Her pazartesi diyete başlayacak olanlarla, her pazartesi spora başlayacak olanlar birleşse erteleme konusunda rekora ulaşırlar :) Ben yaşımın artık 28 olması ve sporu bir yaşam biçimi haline dönüştürme isteğimle yola çıkmaya karar verdim. Yaklaşık 10 yıl kadar profesyonel olarak voleybol oynadım ve okçuluk yaptım. Bu iki spor da yapısı gereği vücudun her bölgesini çalıştıran sporlar, diğer bir çok spor gibi. Fakat aynı zamanda, herhangi bir takımda yer almıyorsanız kendi başınıza yapamayacağınız sporlar. Ben yapım gereği bir salona kapanıp çalışmaktan hoşlanmıyorum. Dışarıya çıkıp yürüyüş yapmayı da spordan saymıyorum. Böyle olunca Iphone üzerinden aplikasyonlar araştırmaya başladım ve bir çok aplikasyonu da denedim. Size denediğim onlarca aplikasyon içinde en kullanışlısını ve faydalısını anlatacağım. Feel Free firmasına ait workout serisi. Uygulama ücretsiz fakat Iphone'u olmayanlar için her gün burada bir farklı aplikasyonundan bahsedeceğim, siz de takip edebileceksiniz böylece. Yarın ilk olarak karın kaslarını çalıştırmak için hazırlanan uygulamayı anlatacağım. Merak edenler, dışarı çıkmak istemiyorum ama spor yapmak istiyorum diyenler, bu gerçekten de tam size göre. Takipte kalın :)

19 Ağustos 2013 Pazartesi

I LOVE INSTAGRAM I HATE MONDAYS *3*

Yine geldi çattı bir Pazartesi daha. Saatler geçmek bilmezken günler, aylar, yıllar çabucak geçiyor. Bu pazartesinin instagram fotoğrafı, geçtiğimiz Cumartesi günü birlikteliğimizin 3. yılını doldurduğumuz erkek arkadaşım ve benim için :) Geçen sene yıldönümümüzü dünyanın 7 harikasından biri olan Çin seddi üzerinde kutlamıştık. Bu sene biraz gecikmeli kutlayacağız malesef. Çünkü erkek arkadaşım iş nedeniyle yine Çin de ama bensiz :( 
Daha önce de dediğim gibi beni instagramda da takip etmek isterseniz buraya alayım sizi :) Gelecek pazartesi aynı yazı dizisinde görüşmek üzere...

18 Ağustos 2013 Pazar

GÜNLÜK ALIŞVERİŞİM

Merhabalar. Erkek arkadaşımın 12 gün sürecek yurtdışı gezisinin 4. gününde dün, evde bunaldım ve en yakın arkadaşlarımdan birini dışarıya çıkmak için davet ettim. Her kadının sıkıldığında yada morali bozuk olduğunda yaptığı gibi ben de alışverişe verdim kendimi. Çoğu blog yazarı arkadaşımın alışverişinden farklı gerçi benimki. Zaten çok makyaj yapan biri olmadığım için buralar fondötenler, allıklar, kremler dolacak sanıyorsanız yanılıyorsunuz baştan söyleyeyim :) Bizim yolumuz alışveriş için genelde ilk olarak kitapçılara düşer. Bir önceki akşam Kadıköy Alkım'ın önünden geçerken ingilizce kitaplarda indirim olduğunu okumuştum. Tabiki aklımda tuttum bunu ve ilk olarak Alkım'a gittik. Bu aralar ülkemizde ve Ortadoğu'da yaşananlardan sonra ne mutlu ki yeniden gündeme gelen George Orwell'ın en son meşhur Hayvan Çiftliği kitabını okumuştum. Kısacık bir araştırmadan sonra gördüm ki çok cahilmişim. Daha ünlü bir eseri varmış ki o da Bin Dokuz Yüz Seksen Dört kitabı. Gider gitmez onu aldım tabiki Alkım'dan. Ona ek olarak yaklaşık 3 aydır yabancı dil kursuna gidiyorum. Fransızca ve İtalyancadan sonra İngilizceyi kesin olarak bitirmeye kararlıyım. Hiç İngilizce bilmiyor değilim, intermediate düzeyindeyim fakat kurs sonunda IELTS'e girip sınav sonucumu görmek istiyorum. Bu nedenle bir de ingilizce okuma parçalarının olduğu bir kitap aldım.
Alkım'da yaklaşık 1 saat kadar zaman geçirdikten sonra, Chez Bore'ye kahve içip bir şeyler atıştırmaya gidiyorduk ki yeni bir Flormar mağazası açıldığını farkettim. Kesinlikle uğramadan geçmediğim tek mağaza Flormar'a ait mağazalar. Uslanmaz bir oje düşkünüyüm. Bir pantone kalıbını rahatlıkla doldurabilecek sayıda ve tonlarda ojelerim olmasına rağmen, hatta bazılarından ikişer üçer tane olmaya başladı, yine de almadan duramıyorum :)
Daha önce buradaki yazımda da bahsettiğim gibi flormarın sanırım en sevdiğim serisi Matte serisi oldu. Yine aynı seriden mor ve turuncu rengini de dün satın almış oldum. Tanıtımlarda gördüğüm Light Summer serisini de deneyeyim diyerek buz mavisi rengini tercih ettim fakat sürdüğümde gördüm ki sedefli bir renk ve bu benim en sevmediklerimden. Kesinlikle basit gösterdiğini düşünüyorum. Şu an her tırnağımda farklı bir oje var en soldaki fotoğrafta da göreceğiniz üzere. Yarın işe böyle gidemeyeceğim için sanırım içinden iş hayatıma en uygun gidecek olan ve her daim vazgeçilmezim olan Supershine kırmızı rengi tercih edeceğim. Dün dışarı çıkmak için biraz geç kalmamız ve mağazaların çoğunun kapanması nedeniyle alışverişimiz bu kadarla sonlandı. Tam ayın ortasındayken iyi de oldu sanki :) Benim haftasonum böyle geçti, peki sizin nasıl geçiyor? Siz neler yaptınız? En son neler satın aldınız?

17 Ağustos 2013 Cumartesi

GÜNÜN ŞARKISI

Az önce farkettim uzun zamandır günün şarkısı paylaşmadığımı. Güzel bir cumartesi gecesi, gezmelerden geldim bilgisayar başında zaman geçirirken, hiçbir zaman sıkılmadan dinlediğim, dinleyeceğim Kansas'ta ngelecek günün şarkısı. Supernatural izleyicileri zaten mutlaka biliyordur :) Carry on my wayward son...


14 Ağustos 2013 Çarşamba

5 DAKİKADA YAPILAN EŞARP BİLEKLİK

Gerçekten yapımı en fazla 5 dakika sürüyor. Hem değişik bir bilekliğim olsun hem de beni fazla uğraştırmasın istiyorsanız bu tam size göre... Bileklik için gerekli olanlar: artık kullanmadığınız eski bir eşarp, makas ve ahşap boncuk.
Öncelikle eşarptan ince uzun bir parça kesin ve parçayı çevirmeye başlayın. Büklüm olmaya başlayacaktır. İyice büklüm büklüm olunca iki ucunu birden ahşap boncuktan geçirin ve bileğinize göre ölçerek artan fazlalığı kesin. Şaka gibi değil mi? Bilekliğiniz hazır bile :)
Siyah elbiselerinizle birlikte kullandığınızda kıyafetinize renk katacak olan bilekliğiniz hazır. Mutlu günlerde kullanın...

13 Ağustos 2013 Salı

İNCİLİ BİLEKLİK YAPIMI

Görür görmez bayıldığım, yapmak için zaman kolladığım bir bileklik yapımını paylaşacağım bugün de. İnciyi zarafeti nedeniyle zaten çok severdim ama hem inci hem zincirin kullanıldığı bu tasarım daha da etkileyici olmuş. Hem özgür hem narin...
Bittiğinde yukarıdaki gibi görünecek olan bilekliğimiz için gerekli olan malzemeler: istediğiniz boyut ve renkte inciler, fazla ağır olmayan küçük zincir parçası, iğne iplik ve tercihen keten kumaş. Renk tercihleri tamamen size kalmış.
Öncelikle 1 adet uzun yaklaşık 15 cm'lik 2 adet kısa yaklaşık 5 cm'lik kumaşlar kesiyoruz.
Küçük parçaları büyük parçayı ortalayıp orta kısmına iliştiriyoruz.
Kumaşın ön kısmına tükenmez kalemle inciyi ne şekilde işlemek istiyorsak çiziyoruz.
İncileri dikiş diker gibi, ipi aşağıya yukarıya geçirerek işliyoruz.
Her inciden sonra ipi aşağıya çekerseniz inciler düz duracak kaymayacaktır.
Daha önce kumaşın üstüne çizdiğimiz tüm şekli işliyoruz ve bittiğinde bu şekilde görünüyor.
İnci işleme kısmı bittikten sonra kumaşın arkasını çevirip kumaşın artan kısımlarını içe kıvırıp dikiyoruz.
İki kenarında artan kısımlarını içe kıvırıp dikiyoruz. Sıra zincir ekleme kısmında.
Zincirden saçak olarak kullanacağımız küçük parçalar ve bileğimiz ölçüsünde 1 uzun zincir parçası kesiyoruz.
Uzun zincir parçasını bilekliğimize iliştirip dikmeye başlıyoruz.
Uzun zinciri bileklik boyunca diktikten sonra kestiğimiz kısa zincir parçalarını da eşit aralıklarla dikiyoruz.
Bilekliğimiz şu an yukarıdaki gibi görünüyor olmalı.
Zincir dikim işlemini diğer taraf için de uyguluyoruz.
Ve bilekliğimiz hazır. Mutlu günlerde kullanın :)

12 Ağustos 2013 Pazartesi

I LOVE INSTAGRAM I HATE MONDAYS *2*

Yeni bir yayın dizisiyle karşınızdayım 2 haftadır. Evet bu, bu yazı dizisindeki 2. pazartesimiz. Artık biliyor olmalısınız ki her hafta pazartesi günü instagram üzerinden paylaşımda bulunduğum bir fotoğrafı blogumda da paylaşıyorum. Fotoğrafa geçmeden önce yeniden belirteyim eğer beni instagram üzerinden de takip etmek isterseniz buyurun burada :)
2 gün önce Cumartesi günü, tatilde olduğum Ayvalıktan dönerken Topçular feribotunda çekmiştim bu fotoğrafı, hem tatilin bitişine uygun bir karamsarlık hem de yazın renkli yüzünü yansıtsın diye. Açıkçası pek de beklemediğim şekilde çok fazla beğenildi bu fotoğraf. Yaklaşık 5 dakika içinde 300'e yakın insan beğendi. Peki siz beğendiniz mi?

11 Ağustos 2013 Pazar

YİNE BİR ZİNCİR BİLEKLİK YAPIMI

Bu yazın favori takılarından zincir bilekliklerin yapımına bir yenisini daha eklemeyi uygun buldum :) Görür görmez ben de hemen denedim ve tatil boyunca bileğimden hiç çıkarmadım. Hem yapımının kolay olması, hem de şık duruşuyla siz de görür görmez denemek isteyeceksiniz. Ben örnekteki renkleri çok beğendim fakat siz birbirine yakıştığını düşündüğünüz 2 renkle yada belki de tuttuğunuz takımın renkleriyle yapabilirsiniz :)
Deneyenler ortaya çıkan sonucu mail olarak benimle paylaşırlarsa onları da blogumda seve seve paylaşırım. Mutlu paylaşımlar böyle başlar ;)

8 Ağustos 2013 Perşembe

İYİ BAYRAMLAR

Bu sene aile,akraba gezmelerinibir kenara bırakıp tatile geldik biliyorsunuz ki. Hoş, bizim istanbul'da hiç akrabamız olmadığı için eğer memlekete yada tatile gitmediysek evde oturuyor oluyoruz. Bu nedenle bu tatil bana iyi geldi diyebilirim. Ben deniz kenarında, şemsiyenin altında serilmiş yatarken sizin de bayramınızı kutluyor, iyi bayramlar geçirmenizi diliyorum... 
                            

3 Ağustos 2013 Cumartesi

TATİL ZAMANIIIIIIII

Merhabalar. Dün mesainin saat 17:00'de bitmesiyle birlikte 9 günlük uzuuun bir tatile çıkmış bulunuyorum. Bugün akşam 23:59 otobüsüyle, dikkat edin kesinlikle 00:00 değil :) Sarımsaklı yollarına düşüyoruz, ben annem ve erkek arkadaşım. Daha önce Ayvalık'a ve Altınoluk'a tatile gitmiştim fakat ilk defa Sarımsaklı'ya gidiyorum. Geçen seneden bu yana 4 ülke gezdim ama şu tarihe kadar denize girmek nasip olmadı. Ben çocukken her sene düzenli olarak Alanya'ya tatile giderdik, ondan alışkanlıktır ki bir sene deniz tatili yapmazsam hiç tatil yapmamışım gibi geliyor. Neyseki bayramda, çalışanlarını 9 gün izinli sayan şirketim, bu sene de tatilsiz geçirmeme razı olmadı. Çantalarımız hazır, sabırsızlıkla otobüs saatini bekliyorum :)
11 Ağustos günü yeniden burada bulaşmak üzere, bu arada tatile gidemeyenler de üzülmesin, tatil notlarımı en kısa sürede burada yayınlayacağım, gitmiş kadar olacaksınız :) Bir de çekiliş başvuruları devam ediyor, hediyeler de bir harika doğrusu :)