25 Ocak 2014 Cumartesi

YA BAŞARAMAZSAK - TİYATRO SEYİRLİK

Geçen hafta Cyrano De Bergerac'tan sonra bir oyun daha izleyelim dedik ve seçimimizi "Ya Başaramazsak?" dan yana kullandık. Ya Başaramazsak? Hüseyin Avni Danyal'ın, İstanbul'un en özgür ve en sanatsever ilçelerinden olan Kadıköy Moda'da açtığı Tiyatro Seyirlik'de sahneleniyor. 
Oyun Alice ve Henry'nin evlilikteki heyecanlarını kaybetmesi üzerine fantezi dünyalarının kapılarını gerçek hayata açmalarıyla ilgili. Gerçek ile hayal arasında düşülen ikilemin tek bir sorusu var karı-koca için. Ya Başaramazsak? Oyunun yönetmeni  Gürol Tonbul şöyle söylüyor:

"Ya Başaramazsak korkusu… Bu oyunda iki özel ve yetenekli stand up'çının oyun çıkarma kaygılarına tanık olacaksınız. İş bu kadarla kalsa iyi! Bir de bu oyuncular evli olursa? İşte, size başaramama korkusunun kördüğüm olmuş halini gösterir Ya Başaramazsak oyunu…"

Benim oyun hakkındaki fikirlerime gelecek olursak, oyun İngiliz yazar David Tristram'a ait. Hüseyin Avni Danyal ve Ebru Saçar'ın oyunculukları izlenmeye değer. Hele hele Ebru Saçar'ın canlandırdığı karakterin gerekliliği olan fiziksel hareketliliği izlerken bile "Ne kadar yorucudur kim bilir" diye düşünmeme neden oldu. Hüseyin Avni Danyal'ın oyunculuğunu her zaman çok beğenirdim ve kendisini tiyatro sahnesinde izlemekten de büyük zevk duydum. Oyunla ilgili söyleyebileceğim tek olumsuz şey metnin Türkçeye uyarlanışıyla ilgili. Sanki çok bizden değil gibi. Orjinal metni okuma şansım olmadı ama demek istediğim şey şu: izlediğim şeyle bütünleşemedim bir türlü. Dışarıdan izledim oyunu bir türlü bizden bir şeyler bulamadım. Kimbilir belki de evli olmadığımdan empati yapamıyorumdur :)
Yukarıda bahsettiğim küçük olumsuz yanı da saymazsak izlediğinizde güzel zaman geçireceğiniz eğlenceli ve hareketli bir oyun Ya Başaramazsak. Ebru Saçar ve Hüseyin Avni Danyal'ın oyunculukları da gidip görmenizi gerektirecek türden. Tiyatro sadece soğuk havalarda, kapalı mekanlara sığınma amacıyla gidilen yerler olmamalı ama sizce de bugün tiyatro için çok uygun bir gün değil mi? Hemen karar verip biletlerini alabilirsiniz. Henüz geç değil :) Yukarıda uzuuun uzun anlattığım bu eğlenceli oyuna bilet almak için hemen buraya tıklayabilirsiniz. Tiyatro Seyirlik'de şimdiden iyi seyirler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için önemli. Teşekkürler