13 Şubat 2014 Perşembe

THE LEGO MOVIE 2014

Legoseverler ve animasyon severlerin merakla beklediği Lego filmi 7 Şubat Cuma günü vizyona girdi. Cuma günü başka bir yere davetli olduğumuz için gidemediğimiz filme Cumartesi günü gittik hemen. "Animasyon filmleri sadece çocuklar izler" mantığı bizim ülkemizde malesef çok yaygın. Hem bir legosever hem de bir animasyon sever olarak bu tip filmleri dublajlı izlemek zorunda kalmak her ne kadar beni üzse de, el mahkum. Bu nedenle Lego Filmini de dublajlı olarak izlemek zorunda kaldık.
Filmin dublajlı olmasının size ne zararı var diye düşünenler için, karakterleri seslendirenler arasında Morgan Freeman ve Liam Neeson gibi ustaların yer aldığını söyleyebilirim. Ve evet biz onların seslendirmelerini duyamadık :( Filme geçecek olursak, film kesinlikle bir çocuk filmi değil. Bir çocuğun anlamasının mümkün olmadığı detaylar ve ince espriler var. Aynı zamanda bu filmi izleyenlerin az biraz sinema bilgisi de olursa tadından yenmez. Çünkü filmdeki bir çok karakter bir çok filme göndermelerde bulunuyor. Baş karakter Emmet'in Matrix göndermeleri gibi :)
Filmin benim bildiğim kadarıyla 3 tane orjinal trailer'ı var. Hepsini izlemeye doyamadım açıkçası. 
Eğer vaktiniz varsa şu an vizyonda olan izlenmesi gereken filmlerden. İçi boş çocuk filmlerinden değil kesinlikle. Bu haftasonu için güzel bir etkinlik olabilir. Şimdiden iyi seyirler...

1 yorum:

Yorumlarınız benim için önemli. Teşekkürler